Erdő, dínók, állatok: a Budakeszi Vadaspark kihagyhatatlan családi úti cél

Kisebb és nagyobb gyerkőcökkel is szuper élmény lehet egy családi kiruccanás a Budakeszi Vadasparkba. Fedezzétek fel az erdőt, annak lakóit és a ház körül élő állatokat, a kalandparkot és sokak kedvencét, a Dínóparkot is!

Olyan család vagytok, akik szeretnek kirándulni? Szívesen igent mondanátok egy erdei sétára? A gyerekek pedig odavannak az állatokért, a szabadtéri mozgásért, na és természetesen a dínókért? Akkor mi már tudjuk, hová érdemes legközelebb programot szerveznetek: a Budakeszi Vadasparkot imádni fogjátok!

Minden évszakban vár a Budakeszi Vadaspark

Ha azt mondjuk, csodás erdei környezet, akkor neked mi jut először eszedbe? A természet tavaszi ébredése, vagy a nyáron árnyékot adó fák, esetleg az őszi erdő ezerféle színe, az árnyalatokban egymásba olvadó lombkoronák, vagy a téli erdő havas ágai és mély csöndje?

Bármi is legyen a válasz a fenti kérdésre, egy dolog biztos: az 1979 óta működő, közel 30 hektáros Budakeszi Vadasparkban a természet a legszebb arcát mutatva üdvözöl, évszaktól függetlenül.

Indulhat a séta? Akkor ne késlekedjetek: fogd kézen a gyerekeket, és csodálkozzatok rá az erdő szépségeire, illetve a több mint 50 állatfajra hazánkból és a Kárpát-medencéből. A hazai nagyvadak mellett, mint például a dám- és gímszarvas, a vaddisznó, az őz vagy a muflon, láthattok farkasokat, hiúzt és medvét is.

Izgalmakban nincs hiány

Mindig vannak tréningek és látványetetések, ezek közül legalább egyet érdemes elcsípni élőben. Ha pedig ennél is több izgalomra vágytok, akkor foglaljatok előre időpontot a Medvexit szabaduló játékra!

A kisebbeknek viszont talán elég izgalmat tartogat a simogató vagy a parasztudvar, a vagányabbak viszont tavasztól őszig kipróbálhatják a Budakeszi Kalandpark hat pályájából a leginkább nekik valókat. Ez most zárva van, tervezett nyitás: 2022. március.

A Dínóparkot pedig mindenki imádni fogja, kicsik és nagyok egyaránt! Sőt, nekünk, felnőtteknek is hatalmas élmény (szó szerint) a kéthektáros területen kanyargó tanösvény mentén elhelyezett 25 életnagyságú dínó szobor felfedezése!

Baba-mama szoba, játszótér és kávézó is van

De mi van akkor, ha a kicsi azért sír, mert ideje lenne pelust cserélni, a nagy pedig azért, mert inkább játszótérre akar menni? Semmi gond! A csöppséget tisztába teheted a baba-mama szobában, a nagyobbat pedig rögtön ezután a két játszótér egyikén hagyhatod rohangálni és játszani. A nap végén pedig mindannyian megérdemeltek valami finomságot a Vadaspark Kávé-Zooban!

További infók:
budakeszivadaspark.hu
dinopark.hu/index.php/hu

Szöveg: Balogh Mia

Ha tetszett a cikk oszd meg!