Ha tél, akkor ismét ingyenes eplényi “csúszás”

A mozgalmas őszi szezont követően ismét a téli sportokkal hódít a Sport43 világa. A Ski43 (Skiforfree) kampányában az eplényi síelésen és snowboardozáson túl idén új sportágakkal is megismerkedhetnek a hazai általános-és középiskolás osztályok.

Idén is több 10 ezer gyermek arcára csal mosolyt a Ski43 népszerű kezdeményezése

„A 43 (For free) világa folyamatosan szélesedik, az őszi szezonban 12 helyszínen, 6 mozgásformát próbálhattak ki a diákok térítésmentesen, és egy hónap alatt közel 10 ezren regisztráltak változatos programjainkra. Az eplényi túrával egybekötött libegőzés, a kerékpározás, kenuzás, gördeszkázás, wakeboardozás országszerte teljesen feltöltötte a gyerekeket a téli szezonra, ugyanis nincs megállás, a 2021/22-es síidényben is szeretnénk több 10 ezer mosolygós fiatallal megtölteni a teljesen megújult Síaréna Vibe Park-ot” – kezdi Dr. Paksi Piroska, a Sport43 programigazgatója.

eplény síelés

“Az elmúlt síszezon sikereit követően idén is megnyitja kapuit a diákok előtt a Síaréna Vibe Park, ahol hétköznaponként több száz gyerek, elkülönült turnusokban, szakképzett oktatóktól sajátíthatja el a síelés/snowboardozás alapjait, vagy amennyiben már nem idegen számára a sport, a tudásszintjének megfelelő csoportban folytathatja a fejlődést. A rendhagyó osztálykirándulás amellett, hogy szórakoztató módon ellensúlyozza a mozgásszegény életmódot, különleges testnevelésóraként is felfogható, diákoknak és tanároknak egyaránt remek kikapcsolódás lehet. Az ingyenes síbérleten és oktatáson túl a gyerekek felszerelést is  kapnak, sőt a csoportokat játékos feladatokkal és térítésmentes étkezéssel is várják az animátorok” – folytatja Soós Csaba, a 43 programsorozat ötletgazdája.

Eplény - Síaréna Vibe Park

A kezdeményezés egyik kulcsa a rendszeres fejlődés, a tél pedig számos csodás lehetőséget rejt még magában a síelés mellett. Már tervben van, hogy a jégkorcsolyázással is bővítjük a téli hónapok kínálatát és egy közkedvelt indoor sport, a falmászás is felkerült a listánkra, amelynek Budapest egyik mászóklubja, a MAG47 Climb & Café ad otthont november közepétől egészen december 21-ig, heti két alkalommal. A falmászás fejleszti az erőnlétet, kitartást, az egyensúlyérzéket és a koncentrációs készséget, valamint jó hatással van a kreativitásra is. Gyertek velünk síelni, próbáljátok ki az új sportágainkat és építsük együtt a 43 közösséget” – biztat mindenkit Piroska.

A programokra ITT lehet regisztrálni, ahol további információk is elérhetők.