Munka a szabadban, softshell kabátban

Vannak olyan anyagok, amelyek rendkívül jó szolgálatot tesznek, ha a szabadban van dolgunk. A férfiak jelentős hányadának olyan a munkája, ami miatt kénytelenek egy-egy nap, több órát is a szabad ég alatt dolgozni. Az időjárás nem mindig kedvező, hiszen fújhat a szél, eshet az eső, szitálhat a hó és bizony ilyenkor nagy szükség lehet egy meleg, és az időjárás viszontagságainak ellenálló munkaruházatra, nadrágra és kabátra. A softshell anyag kiállta az idő próbáját és a hosszú évek alatt bebizonyította, hogy lehet rá számítani szélben, hóban és esőben is.

Munkaruházat softshell anyagból

Miért olyan szerethető ez az anyag? Milyen tulajdonságai vannak, amelyek alkalmassá teszik a puha softshell anyagot munkaruházat, munkakabát varrására? A fent említett jellemzők mellett, a softshell egy jól lélegző és egy gyorsan száradó anyag. Rendkívül jó a hőszigetelő képessége, ezért is kedvelik annyira a férfiak a softshell kabátokat.

A softshell technológiát nem most fejlesztették ki, hanem körülbelül húsz éve és azóta is töretlenül készítenek ebből az anyagból kabátokat és sportruházatot férfiaknak, nőknek és gyerekeknek egyaránt. Kültéri sporttevékenységekhez is gyártanak sportruházatot ebből az anyagból, mégpedig síeléshez, túrázáshoz. A sofshell nem csak az elemek ellen nyújt védelmet, hanem rendkívül kényelmes is, és nagy mozgásszabadságot biztosít. Ezek a jellemzők nem csak sportolás, hanem munkavégzés körben is előnyösek. A szabad munkavégzést biztosítja azzal, hogy melegebb időben sem izzadunk bele egy softshell kabátba, illetve az anyag rugalmassága lehetővé teszi a kényelmes munkavégzést. Mindössze a mosására és szárítására vonatkozó utasításokat szükséges betartani, illetve szem előtt kell tartani, hogy nem lehet vasalni.

Softshell anyagból egyszínűt és mintásat is választhatunk, illetve a palettán megtalálhatók a nyári, a tavaszi és a téli softshell szövetek is. Ha az évszaknak megfelelő softshell anyagból varrunk munkaruházatot, akkor még komfortosabbá tehetjük a kinti munkavégzést. Az anyagot, bármely méteráru üzletben beszerezhetjük, ahol más textilek közül is válogathatunk.

minőségi textil kiválasztásánál gondoljunk a kiegészítőkre is, mivel a kabát, a munkaruházat varrásánál egyéb kellékekre is szükségünk lehet. És a softshell anyagon kívül, más szövetre is bukkanhatunk, akár a férjünknek szeretnénk még pólót varrni, vagy magunknak, a gyerekünknek kívánunk valamit alkotni és még a lakberendezéshez is jöhetnek új ötletek, miközben a szebbnél – szebb textíliákat nézegetjük.

A fotó forrása:
Maram / Shutterstock.com