Középkori kiruccanásra vár a bikali reneszánsz Élménybirtok

Időutazásra fel! Titeket is vár a középkor világa a bikali reneszánsz Élménybirtokon, ahol szuper egész éves és szezonális programokon is megtapasztalhatjátok, milyen lehetett az élet a középkorban.

Szöveg: Balogh Mia

Eltöltenétek egy napot a középkorban, vagy legalábbis egy olyan helyen, ahol a környezetnek és a programoknak köszönhetően visszarepülhettek abba az időszakba? Akkor irány Bikal, ahol az egész évben látogatható reneszánsz Élménybirtokon élmények sora vár kicsikre és nagyokra!

A bikali reneszánsz Élménybirtok Magyarország első tematikus élményparkja. Egyedülálló módon idézi fel és kelti életre a középkori Magyarországot: mesterek, színészek, harcedzett lovasok és íjászok, gyakorlott madarászok közreműködésével.

Egyedülálló hangulat, autentikus környezet

Lépjetek be a főbejáraton, és kezdődjön az időutazás! Mindjárt egy középkori faluban találjátok magatokat, ahol nem túlzás azt állítani, hogy megelevenedik a történelem.

Az óváros különleges hely, azonnal bele fogtok szeretni! Az autentikus épületek között kanyargó utcák élmények sorát rejtik. Egymást érik a középkori iparosok műhelyei; a fogadó ínycsiklandó ételekkel várja vendégeit; az Apródképző pedig a korabeli lovagi és persze apródi életbe enged betekintést, miközben akár ti is középkori harcosokká válhattok egy kis időre.

Jól hangzik? És ez még nem minden!

Mindenképp fedezzétek fel az Élménybirtok városon kívüli részét is, ami a tettek mezeje. A hatalmas főtér, a lovagi küzdőtér és a lovas istálló mind olyan hely, ahol rácsodálkozhattok a középkor küzdelmes, ugyanakkor rendkívül kalandos oldalára, s ezzel együtt testközelből ismerhetitek meg a korabeli katonák életét.

Színes programok az Élménybirtokon

Egész évben színházi előadások, apródképző foglalkozások és más gyerekprogramok várnak titeket, de ha nincs még ötlet osztálykirándulásra, a bikali Élménybirtokot is megemlítheted az osztályfőnöknek. Sőt, akár a főnöködnek is szólhatsz róla, mert hogy játékokban, élményekben gazdag céges csapatépítőket is szerveznek itt.

Jön a tavasz, itt a tavaszi program!

A programkínálat az évszaknak, illetve az aktuális iskolai eseményeknek megfelelően alakul (ha már fent az osztálykirándulást említettük, de lesznek programok a nyári szünetre is). Cikkünk születésekor már a tavaszi programra fókuszálunk, ami március 5-től április 30-ig tart. Ennek keretében, egy egész napos program során bepillanthattok az interaktív házakba, az állatudvarba, a kézművesek műhelyeibe, és megtudhatjátok, mit rejt a kincses térkép. Ezen kívül részt vehettek a labirintusjátékban, flúgos zenetörténeti előadást hallgathattok, és megnézhettek egy klassz lovagi tornát. De persze, vásárfiát is beszerezhettek, és részt vehettek egy középkori párkapcsolati stand up comedy-n is.

További programok, az év hátralévő részére, ITT.

Hogy a hasatok se maradjon üresen, arról a Fehér Hattyú Fogadóban gondoskodnak. 

Közvetlenül az Élménybirtok mellett lévő négycsillagos bikali Puchner Kastélyszállóban pedig gyönyörű környezetben hétféle szálláshangulat várja mindazokat, akik több napra érkeznének egy kis kikapcsolódásra, távol a város zajától.

Forrás: elmenybirtok.hu

Ha tetszett a cikk oszd meg!