Titeket is vár a Városligeti Nagyjátszótér

Ha jártatok már a Városligeti Nagyjátszótéren, akkor szinte biztosan egyetértesz velünk abban, hogy nem túlzás a liget, sőt, Budapest legmenőbb játszóterének nevezni. Ha még nem voltatok, akkor pedig érdemes kipróbálni – mindjárt soroljuk is, hogy miért.

Szöveg: Balogh Mia

A Városligetben sétálva már messziről feltűnik a Nagyjátszótér leglátványosabb eleme, a léghajó formájú, háromszintes mászóka, ami miatt sok család csak léghajós játszótérként emlegeti ezt az egyébként tágas és játéklehetőségekben, -eszközökben bővelkedő gyerekparadicsomot.

városligeti nagyjátszótér mérleghinta

Mert hogy tényleg az – ha csak a számokat nézzük: közel 13 000 négyzetméteren több mint ötvenféle játékkal várják itt a kicsiket és a nagyokat.

Miért érdemes kilátogatni a Nagyjátszótérre?

Szerintünk főleg azért, mert itt aztán biztosan tud magával mit kezdeni a kisebb és a nagyobb gyerkőc is, és jó idő esetén akár órákig elfoglalhatják magukat. Nem is csoda, hiszen szuper dolgok várnak rájuk!

Hogy milyen dolgok? A lista nem rövid. Hat csúszda, 10 féle hinta és körhinta, négyféle forgójáték, két mászókomplexum, három homokozó, hétféle egyéni és páros rugós játék és 10 db földbe süllyesztett trambulin is várja a gyerekeket. Ezen kívül nyáron felüdülést jelenthet a vizes játszótér, homokozóval, kis patakkal. De a 2019 őszi átadás után felkaptuk a fejünket arra, hogy jé, itt van okoscsúszda is, ami méri, hogy milyen sebességgel csúsznak le a vagány csemeték!

okos csúszda budapest

Ugye, hogy ezek után szerinted is legfeljebb az okozhat fejtörést a gyerkőcnek, hogy mivel kezdje ennek a szuper gyerekbirodalomnak a felfedezését? 🙂

Ahol együtt játszhat a család

A jobbnál jobb játéklehetőségek mellett azt is meg kell említenünk, hogy ezen a játszótéren nemcsak az kap nagy hangsúlyt, hogy minden életkorú gyerek jól érezze magát – a babáktól a nagyobbakig –, hanem az is, hogy a sérült vagy fogyatékkal élő gyerekek is együtt játszhassanak ép társaikkal.

városligeti nagyjátszótér

És mivel a játszótéren található hálós szerkezetek akár a szülők súlyát is elbírják, a játszótér alkalmas terep lehet arra is, hogy az egész család együtt játsszon!

Hogyan érdemes a Nagyjátszótérre menni?

A Nagyjátszótér megközelítése viszonylag egyszerű: a Városliget dél-keleti részén, a Dózsa György út – Ajtósi Dürer sor kereszteződéséhez közel találjátok meg. Ha még nem látjátok séta közben a léghajó mászókát, kövessétek a többi családot, na meg a gyerekzsivajt!

Mi azt javasoljuk, érkezzetek tömegközlekedéssel (pl. a 70-es troli Olof Palme sétány megállójába, vagy a 72-es és 74-es trolival), utána pedig a sétát ajánljuk, parkolni ugyanis elég nehézkes volt a környéken, amikor mi próbáltuk.

Hogy mikor érdemes kilátogatni a Nagyjátszótérre, arról megoszlanak a vélemények, de tény, hogy hétvégén nagyobb tömegre lehet számítani, télen-nyáron egyaránt. A játszótér egyébként reggel 8:30-tól sötétedésig nyitva van, belépő nincs. Amiért fizetni kell, az a mosdó, ami 100 Ft-ba kerül, 6 év alatti gyerekeknek ingyenes.

További infók: ligetbudapest.hu/megujulo-varosliget/nagyjatszoter

Ha tetszett a cikk oszd meg!