Home Események koncert Szarka Tamás: ESTHAJNAL lemezbemutató
Szarka Tamás: ESTHAJNAL lemezbemutató

helyszín

Margitszigeti Színház
1007 Budapest, Margitsziget Szabadtéri Színpad és Víztorony
kategória

További info

Facebook esemény

dátum

aug 19 2022
Expired!

időpont

20:00

címkék

Budapesti

Szarka Tamás: ESTHAJNAL lemezbemutató

Ősbemutató: új dalok, versek, különleges zenei hangzás és látványvilág, autentikus táncok, főszerepben Szarka Tamás és zenekara valamint a Parno Graszt és Tóth Gabi!

Vendég: Reviczky Gábor

A Kossuth-díjas Szarka Tamás az Esthajnal című darab megírásával és bemutatásával a magyarországi cigányság autentikus kulturális értékeinek felmutatását, közkincsé tételét tekinti legfontosabb célkitűzésének.

Esthajnal című zenei anyag egy Gorkíj novella alapján íródott. Tulajdonképpen egy szerelmi történet egy cigánytábor életébe ágyazva, akiknek vándorlás az életük, soha nem tudnak megérkezni igazán, mert az otthonuk az út maga. Két gyönyörű ember tragikus szerelme, akik annyira büszkék, szabadok és erősek, hogy még a legszebb kötöttséget sem viselik el, inkább belehalnak.

A kiváló tehetséggel megáldott művészek, akik a megható, különleges dalokon keresztül körvonalazódó történetet hitelesen, a közönség szívéhez eljutva tudják átadni.

Az egyedi, Szarka Tamásra jellemző, zenei világ mellett az alkotó finom költészete is jelen lesz az új formátumú műben, így a két világ együtt, speciálisan alkotja meg a mondanivaló és a zene egyesítésében megszülető produkciót.

A Margitszigeten megvalósuló, máshol nem látható koncert egyben történetmesélés, színes látványvilággal megfogalmazott zenei produktum. Büszkeség, szerelem, élet és halál elválaszthatatlan ellentétek találkozás és vonzása adja a mű szépségét.

A szerző Szarka Tamás énekes, zeneszerző, zenész, költő, a Ghymes együttes frontembere és alapító tagja.

Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Időpont: 2022. augusztus 19. péntek 20:00 (esőnap: augusztus 22.)

JEGYET VESZEK!

The event is finished.