Induljon egy igazi koncertkülönlegességgel a 2023-as év: január 15-én jön az ABBA JAZZ, a Cotton Club Singerssel

Izgalmas hangszerekkel, különleges látványvilággal, és természetesen az ABBA dallamos, szívmelengető dalaival köszönti az új évet a Cotton Club Singers ABBA JAZZ koncertshow-ja, január 15-én, a Kongresszusi Központban. Ennek apropóján László Boldizsárt kérdeztük többek közt a műsorról, a várható meglepetésekről és arról, milyen érzés lesz újra Zsédenyi Adriennel énekelni.

– Azt olvastuk, 15 év után élesztettétek fel ezt a nagysikerű koncertshow-t, az ABBA JAZZ-t. Honnan jött az ötlet, illetve mennyiben lesz más 2023 elején a műsor, a korábbihoz képest?

A csapat mióta befejezte a folyamatos működését, folyamatosan keresi a lehetőséget, hogy évente legalább egy alkalommal találkozhasson a közönségével, mivel nemcsak hogy csökkent volna, de egyre nő az érdeklődés irántunk. Eddig általában olyan koncerteket adtunk, amikor úgymond best of műsort vittünk színpadra. Volt köztük mindig 3-4 ABBA feldolgozás is, de soha nem a teljes műsor.

Idénre viszont a Margitszigetre Bán Teodóra igazgató asszony kifejezett biztatására elkészítettük újra ezt a nagyon különleges zenei csemegét. A show annyiban lett más, hogy Zsédenyi Adrienn is beszállt ötödik hangként, így nagyon sok dal másképp szólal meg a 2007-es verzióhoz képest.

Bevontunk pár olyan izgalmas hangszert is idén, ami annak idején nem volt. Ilyen pl. egy 1975-ös Rhodes Fender zongora.

– Hogyan készültök a koncertre? Lesz-e valamilyen különleges meglepetés a rajongóknak?

– Igen, a kivetítő látványvilága mindenképp annak számít. Ezért felkértünk egy kiváló látványtervezőt ennek a megálmodására.

– Az előbb említetted, hogy Zsédenyi Adrienn is csatlakozik hozzátok a színpadon. Milyen érzés újra együtt énekelni?

– Adrival már korábban is adtunk közös koncertet. Azt kell mondanom, hogy mostanra Ő is újra teljes értékű énekese lett a Singers-nek, természetesen nagy öröm ez mindenkinek.

– Láttam nyáron, hogy a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon is volt egy nagykoncertetek. Akkor lemaradtam róla, de ha január 15-ére jegyet váltok a Kongresszusi Központba, ugyanazt a műsort fogom látni?

– Nagyjából ugyanazt, mármint ami a dalokat illeti, de nálunk sosincs két egyforma koncert, ezért nem hinném, hogy bárki is csalódni fog, hogy ugyanazokat a dalokat énekeljük. Ráadásul olyan sok dallal készültünk nyáron, hogy nem hinném, hogy efelett bárki is hiányolt volna még több ABBA dalt.

– Ha egy mondatban kellene megfogalmazni, mit mondanál, milyen lesz a január 15-i ABBA JAZZ show, mire számíthat a közönség?

– Vidámság, melegség (januárban ez különösen fontos lesz), két óra önfeledt szórakozás.

Az interjút készítette: Balogh Mia

Ha tetszett a cikk oszd meg!