Szuper tanösvény vár a nagymarosi Duna-parton

Egy jó hangulatú nagymarosi sétát csak még szuperebbé tehettek, ha lesétáltok a Duna-partra és megnézitek a Börzsönyi kőzet tanösvényt – szórakoztató interaktív program, kicsikkel és nagyokkal egyaránt!

Szöveg: Balogh Mia

Valljuk be, Nagymaroson nem nehéz jól érezni magunkat. Már az érkezés sem mindennapi, mert hogy akár kiránduló- vagy szárnyashajóval is kijöhettek ide egy kellemes napra. És ha már itt vagytok, jöhetnek az élmények!

Élmények, programok Nagymaroson

Sétáljatok egyet a hangulatos kis utcákon, egyetek egy kézműves fagyit, nézzétek meg a helyi katolikus templomot vagy a híres Afrika-kutató és nagy vadász Kittenberger Kálmán emlékházát. Ha a gyerkőcöket lehetetlen lefárasztani, „szaladjatok fel” a Kálvária dombra, vagy akár a Julianus-kilátóba, ahonnan a remetebarlangokhoz is továbbmehettek.

De szép sétát tehettek a gesztenyés tanösvényen is, vagy lemehettek a Duna-partra, ahol a korzózás mellett a kőzetek világában is elmélyedhettek.

Ne hagyjátok ki a Börzsönyi kőzet tanösvényt

Ha a nagyobb gyerekeket érdekli a kőzetek mágikus világa, a kicsiknek pedig nincs ellenére egy kis interaktív program, akkor mindenképp nézzétek meg a 2017-ben átadott Börzsönyi kőzet tanösvényt.

Az interaktív tanösvény három állomásán a Börzsöny kőzeteit ismerhetitek meg, de kiderül az is, hogy melyikre mi a jellemző, illetve, hogy melyiket mire használják. A táblákat a kisebb gyerekek is elérhetik, így tapogathatják, nézegethetik, játszhatnak velük.

A Nagymaros Város Önkormányzata által megálmodott Börzsönyi kőzet tanösvény projektje azzal a céllal jött létre, hogy kicsik és nagyok is megismerhessék a Dunakanyar csodás természeti értékeit. És persze nyilván az is fontos volt a megálmodóinak, hogy egy új, különleges kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget biztosítsanak nemcsak a városlakóknak, hanem azoknak a turistáknak és városlakóknak, akik ellátogatnak Nagymarosra.

Arra azért készüljetek fel, hogy a Börzsönyi kőzet tanösvény azért nem órákig tartó program, de a gyerekek jó néhány percig elnézegethetik a táblákat, és a jópofa, interaktív játékok is leköthetik őket. Aztán persze menni kell tovább – még szerencse, hogy a környéken azért van bőven látnivaló, például a Duna túloldalán Visegrád.

Forrás: duna-drava.hu/hu/tanosveny-nagymaros

Ha tetszett a cikk oszd meg!