Előzd meg idén is a Fogaskerekűt! – Avagy elég menő vagy ahhoz, hogy versenyre kelj a 150 éves hegyi vasúttal?

Egészen pontosan 19 éves hagyomány már, amikor tavasszal Budapest sportszerető lakói együtt mozdulnak, hogy gyorsabbak legyenek a főváros kedvenc járművénél.

A Széchenyi-hegyre barátságosan siető piros vasút pedig minden évben vállalja a kihívást: a legutóbbi alkalmakkor már több száz fősre nőtt tömeg nem csak futva, hanem kerékpárral, gyalogosan, vagy éppen kis kerülővel – egy kényelmes túrával is megpróbálkozhat versenyezni az idén éppen 150. évét ünneplő szerelvénnyel. Ráadásul a kiránduló kategória 2024-ben eddig nem látott tereppel kedveskedik, a korábbi zugligeti indulás helyett, most a Széchenyi-hegyi végállomástól startol el a Budai-hegységben kanyargó 6 kilométeres kör, hogy az eddigiek mellé új pecsételő pontokat találhassanak, akik ezt a kalandot választják.

Ahogy pedig mondani szokták – a kor nem számít

a másfél évszázados Fogaskerekű idén is a szokott tempójában, nagyjából 15 perc alatt teszi majd meg az útját, szóval alaposan fel kell kötnie a nadrágot annak, aki méltó ellenfele szeretne lenni mindenki hegyi vasútjának. Az első hallásra amúgy semmiségnek hangzó, 4 kilométeres, összesen 325 méter szintemelkedésű hegymenet ugyanis nem hétköznapi sétagalopp, ennek ellenére kicsik és nagyok teljesítik közösen a már legendássá vált futamot minden évben, leggyakrabban iskolai vagy családi programként. Viszont kevesen tudják, hogy az egyéni mellett 2, illetve 4 fős váltókban is lehet nevezni, ami egy igazán extrém baráti találkozónak, vagy csapatépítőnek is simán beillik – főleg, hogy a kihívást is vidámabban lehet így venni.

Persze a jókedv minden kategóriában garantált,

hiszen amíg a startnál a mosolygós indulásért közös bemelegítéssel szakképzett aerobic oktatók felelnek, addig a célban minden befutót – ha még bírják szusszal – újabb izgalmak, például interaktív sportbemutatók és különböző, az agyat is tornáztató feladatok várják.

A nevezők ráadásul az élmény mellett 2024-es emlékpólóval, befutóéremmel, a helyezettek egyedi Előzd meg a fogaskerekűt díjjal, és pénzjutalommal is gazdagodnak.

Időpont: 2024. április 27. szombat

Regisztráció: https://shop.hegyvideksport.hu/shop

További információ és részletek a díjazásról: https://hegyvideksport.hu/

A könnyű és gyors jelentkezést lehetővé tevő rendszeren kizárólag bankkártyás fizetésre van lehetőség, ami jelentős kedvezménnyel jár. Készpénzzel a helyszínen, a verseny napján lehet nevezni.

Ha tetszett a cikk oszd meg!