Közös headliner koncerttel érkezik Budapestre a LAMB OF GOD és a KREATOR

Közös headliner koncerttel érkezik Budapestre a LAMB OF GOD és a KREATOR és három amerikai különleges vendég is csatlakozik hozzájuk: a Cattle Decapitation, a Blood Incantation és a Vended. Az esemény öt zenekarral igazi mini-fesztiválnak érkezik.

Helyszín: Barba Negra
Időpont: 2022. augusztus 10.

Facebook esemény

A koncertre a jegyértékesítés elindult!

LAMB OF GOD

A Lamb Of God 12 év után először játszik Magyarországon! A legutóbbi lemezük 2020 júniusában jelent meg, azóta viszont az ismert okoknál fogva nem tudták rendesen megmutatni a dalokat a világnak élőben, a tavaly márciusban megjelent “Live In Richmond, VA” koncertalbum viszont valamelyest kárpótlást jelenthetett, ezen ugyanis a teljes lemezt eljátszották élőben.

lamb of god - budapest - 2022

A “VI: Sturm Und Drang” lemez utódja az első felvétel Art Cruz dobossal, aki Chris Adler helyére érkezett 2019-ben. Az egyszerűen csak “Lamb Of God” címre keresztelt lemez Josh Wilbur (Korn, Megadeth, Gojira, Trivium) producerrel készült, és Jamey Jasta (HATEBREED) and Chuck Billy (TESTAMENT) is vendégeskedik rajta. 

KREATOR

Június 10-én jelenik meg a Hate über alles című friss Kreator lemez, pontosan két hónappal később pedig már a Barba Negra színpadán is hallgatjuk a teuton thrash veteránok legfrissebb dalait. Az új anyag az első, amit Frédéric Leclercq basszusgitárossal (Sinsaenum, ex-Dragonforce) készítettek. A felvételek a berlini Hansa Tonstudióban készültek fel Arthur Rizk (Power Trip, Soulfly, Code Orange stb.) irányítása alatt.

kreator 2022 - budapest

Tavaly a Metalitalia podcastnak Mille ezt mondta a zenei irányról: “Ez most határozottan más. Nehéz leírnom, de azt hiszem, hogy ismét határozottan thrashesebb. Sok benne a dallam, és sok benne a hagyományos rész is, számos összetevő megjelenik benne az utóbbi négy-öt albumról, de van benne néhány nagyon régi vágású pillanat is. Szerintem ez határozottan a következő lépés.”

KÜLÖNLEGES VENDÉGEK

Cattle Decapitation legénységét nem kell bemutatni a grindcore és death metalt kedvelőknek; az 1996 óta aktív zenekar már hét nagylemezzel gazdagította a műfajt. Legutóbbi albumuk Death Atlas címmel jelent meg 2019-ben, jelenleg pedig épp a stúdióban dolgoznak a folytatáson. 

Blood Incantation is friss lemezt készített, a coloradói technical death metal zenekar “Timewave Zero” című albumával viszont az első kettővel ellentétben – amelyen jó ízléssel keverik a technikás és pszichedelikus elemeket a klasszikus death metallal – egy ambient lemezt kaptunk. 

Vended zenekarban két Slipknot tag, Corey Taylor és Shawn Crahan fia, Griffin Taylor és Simon Crahan játják apáik útját; tavaly novemberben a “What Is It / Kill It” című EP-vel mutatkoztak be. 

Ha tetszett a cikk oszd meg!