A Börzsöny legújabb attrakciója, a Várhegy kilátó Királyréten

A Várhegy kilátó a Börzsöny szívében található, 2020 őszén került átadásra. A kilátó bármikor látogatható, egy könnyed családi túra keretében. A kilátó megközelítése Kismaros – Szokolya – Királyrét.

Királyrétről sárga, zöld vagy a piros háromszög jelzésen elindulva egy 1.5 km-es sétával kb. 30 perc alatt érhetjük el a Dunakanyar újonnan átadott kilátóját. Kisebb gyermekekkel célszerű a sárga jelzésen elindulni.

Várhegy kilátó

Fantasztikus panorámában lehet részünk a Várhegy kilátóról

A legrövidebb túra, a kilátóhoz vezet, ahol fantasztikus kilátásban lehet része annak, aki ellátogat ide. A 350 méter magasan található háromszög alakú 3 emeletes faszerkezetes kilátó 20 méter magas.
Az első 2 szintjén padokat helyeztek el, hogy a megfáradt turisták megpihenjenek és ülve gyönyörködjenek a Börzsöny panorámájában. A kilátó 3. emeletén fantasztikus panorámában lehet részünk.

A Dunakanyar kedvenc kiránduló központja Királyrét

A Dunakanyar kedvenc kiránduló központja Királyrét mely számtalan programot kínál. A Hiúzháztól (maga a Hiúzház is fantasztikus, kis gyermekkel feltétlenül látogassunk el) elindulva egy fantasztikus tanösvényen találhatjuk magunkat. Érdemes a Hiúzházban kapható gyerekeknek szóló kis füzetet megvásárolni, és a tanösvény állomásain található rejtvényeket, a gyerekekkel közösen megfejteni.

Királyrét még számos kincset rejt, a sokak számára ismert Nagy Hideg-hegyi turista házhoz is innen tudunk feljutni. Ez már egy komoly túra, de az élmény felejthetetlen. Télen sípálya található itt, a hegyre síbusz visz fel.

Várhegy kilátó

További kirándulás ötletek a környéken:

ITT