Titeket is vár a Börzsöny egyik legszebb panorámája: irány a Várhegy kilátó!

Jó kis családi kirándulást tehettek a Várhegy kilátóhoz, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul a szemetek elé. Csodálkozzatok rá a Börzsöny szépségére, a minden évszakban gyönyörű természetre, és tudjatok meg többet a csodálatos élővilágról is!

Szöveg: Balogh Mia

Ha egy kellemes, nem túl fárasztó, gyerekekkel és kutyussal is könnyedén teljesíthető családi kiránduláshoz kerestek épp helyszínt, de zsúfolt helyek szóba se jöhetnek, akkor irány a Várhegy kilátó! Ez a 2020 őszén átadott, háromemeletes, faszerkezetes építmény a Börzsöny szívében található, 350 méter magasan.

Fotó: csodalatosmagyarorszag.hu

A legegyszerűbben a Kismaros – Szokolya – Királyrét útvonalat követve, Királyrétről a sárga, a zöld, vagy a piros háromszög jelzéseket követve tudjátok megközelíteni. Kisgyerekekkel érdemes az elsőt, a sárga jelzést követni.

Hogy milyen az odajutás? Abszolút nem megerőltető. Nagyjából másfél kilométert kell sétálni, a kicsikkel is oda tudtok érni kényelmes tempóban 30-40 perc alatt.

A Dunakanyar egyik legszebb panorámája

A 20 méter magas, háromszög alakú kilátóba nagyon megéri felmenni, hiszen a legfelső szintről a fák koronája felett körbenézve a Dunakanyar egyik legszebb panorámája tárul a szemetek elé.

Ha pedig szeretnétek leülni, esetleg itt uzsonnázni, akkor jó hír, hogy ezt is kényelmesen megtehetitek: az első két szintjén padokat helyeztek el, így a Börzsöny panorámájában akár úgy is tudtok gyönyörködni, hogy közben elmajszoljátok az útra csomagolt szendvicseket, kekszet, csokit.

A Dunakanyar kedvenc kiránduló központja Királyrét

Királyrét egyébként nem véletlenül népszerű, hiszen sok-sok szuper programot kínál. A Hiúz Házat mindenképp nézzétek meg a gyerekekkel, onnan elindulva pedig egy fantasztikus tanösvény vár titeket. Érdemes a Hiúz Házban kapható gyerekeknek szóló kis füzetet megvásárolni, és a tanösvény állomásain található rejtvényeket a gyerekekkel közösen megfejteni – jó móka lesz! Közben pedig észrevétlenül is sokat fogtok tanulni a környék csodálatos élővilágáról.

Fotó: ilovedunakanyar.hu

A Dunakanyarban jó pár szuper kilátóból csodálhatjátok meg a felejthetetlen panorámát: kattints ide a legjobbakért!

Ha tetszett a cikk oszd meg!