Mit csináljunk a hétvégén?

A Dunakanyar számos lehetőséget kínál egy-egy nap felejthetetlen eltöltésére. Érdemes kipróbálni, nem fogunk csalódni.

Kisvasutazzunk a Dunakanyarban

A Börzsönyben három kisvasúttal is utazhatunk, a Kismaros-Királyrét útvonal jelenleg felújítás miatt nem üzemel, a Szob és Nagybörzsöny közötti több mint 20 km-es távon viszont utazhatunk vadregényes tájakon. Meseszép kanyargós úton jutunk el Szobtól Nagybörzsönyig.

A Kemencei Erdei Múzeumvasút a Börzsöny északi részén található. Magyarország egyetlen, kizárólag önkéntes munkával működtetett kisvasútja. Technikai különlegessége a személyszállító kisvasutak körében ritkaságnak számító 600 mm nyomtáv és az ún. görpályás vonalvezetése. A vonalon itt is felújítási munkákat végeznek így a vonatok Kemence és Godóvár állomások között járnak.

Bővebb információ: kisvasutak.ipolyerdo.hu

Mahart HOP ON – HOP OFF hajójáratok

Július 3-tól a Mahart egy olyan hop on – hop off jellegű hajójáratot indított, amely a dunakanyari településeket köti össze a turizmus kiszolgálása és beindítása érdekében. A járat lehetőséget biztosít a dunakanyari települések között történő hajózásra a nyár folyamán. A kerékpárral érkezőknek sem kell lemondaniuk a hajózásról, a járaton kerékpár is szállítható. Július 24-től már Vác és Visegrád között is jár a hajó hétvégenként. Az augusztus 20-ai hosszú hétvégén is menetrend szerint közlekednek a járatok.

Bővebb információ és pontos menetrend: mahartpassnave.hu

Irány Szentendre

Úti célként jelöljük  meg a Dunakanyar gyöngyszemét Szentendrét. A város a maga mediterrán atmoszférájával, hangulatos macskaköves utcácskáival mindig is vonzotta a látogatókat, de ennél sokkal többet kínál az ideérkezőknek. Szentendre egyrészt valóban a művészek és művészetek városa: országos átlagot tekintve itt él a legtöbb alkotó, aktív művész: festő, grafikus, szobrász, építész, énekes stb., az itteni művésztelepek, múzeumok messze földön híresek. A galériák és kiállítótermek kínálata híresen gazdag, és változatos. Szentendre a tarka programok városa is, gyakorlatilag egész évben szerveznek fesztiválokat, eseményeket, legyen az kulturális vagy gasztronómiai. Pl. a Dumtsa Korzó, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál, vagy a nagy hagyományú Szentendrei Nyári Teátrum.

Piknik a Skanzenben

Meeting a szabadban egy pokrócon? Igen!

A hosszú otthoni munka után végre jó lenne a kollégákkal személyesen is találkozni? Itt bőven van hely!

Együtt lehet barangolni 60 hektárnyi természetvédelmi területen. Csak pokrócot kell hozni, a játékos csapatépítő feladatokkal, finom falatokkal pedig a Skanzen munkatársai készülnek. Közben talán egy rövid munkamegbeszélés is belefér.

Ízelítőül:

• Falatkák, aprósütik

• Szörp, ásványvíz

• Hideg rosé vagy fehérbor

• Hideg szóda (ha fröccshöz lenne kedvük)

Bővebb információk: skanzen.hu

Ha tetszett a cikk oszd meg!