Kolodko miniszobrok már Vácon is!

Kolodko Mihály miniszobrai igazi különlegességnek számítanak. A Vácon élő művész három kisméretű szobrot készített, és helyezett el a városban az Önkormányzattal együttműködésben.  

A helyszínek és a témaválasztás is igen beszédes, három turisztikailag jól ismert látványosság közelébe kerültek a szobrok. A művész magát gerilla szobrásznak tartja, így nem került sor hagyományos szoboravatásra.

Mária Terézia Vácon járt

A Diadalív – amit a helyiek kőkapunak neveznek – mellett Mária Terézia szobra látható, amint csodálkozik a tiszteletére emelt építményen.

mária terézia miniszobor

Petőfi Sándor gyakran fordult meg Vácon

A második szobor a Vasútállomáson található. Petőfi Sándor: Anyám tyúkja c. verséből ismert Morzsa kutya és tyúkanyó alakjával. Mint ismert, Petőfi Sándor is gyakran használ a vasutat, több verse is utazás közben született. Vácon élő szüleihez pedig gyakran járt látogatóba vonattal.

Morzsa kutya miniszobor

Sajdik Ferenc tiszteletére

A harmadik miniszobor a főtér északi oldalán, a Pannónia Ház előtt található, ahol július 22-én nyílt meg Sajdik Ferenc Munkácsi díjas művész kiállítása. A Csúzli címet viselő miniszobor kellemes összhangot alkot a Pom-Pom, vagy a Nagy Ho-Ho-Ho horgász meséiből ismert mesealakokkal.

csúzli Kolodko miniszobor

Fotó: facebook.com/kolodkoart

Ha tetszett a cikk oszd meg!