Idén nyáron már ötödik alkalommal várja nézőit Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja, a Mézesvölgyi Nyár.

Budapesttől alig 20 kilométerre Veresegyház az a hely, ahol érdemes idealistának lenni, ahol a közélet, a kultúra magához engedi a szabad gondolatot, ahol civil lendület szervezi a közösséget.

Négy év alatt több mint 60 ezer néző

A Veres 1 Színház fesztiválja négy év alatt több mint 60 ezer nézőt vonzott előadásaira, és ez legalább annyira köszönhető a színház közösségszervező erejének, mint a színes, minőségi repertoárnak. És persze a szívós, kitartó munkának, amely az álmokat valóra váltja.

Mert álmok nélkül semmik vagyunk.

És mi, színházi emberek most azért álmodunk, hogy a nézők felszabadultan, biztonságos körülmények között újra velünk álmodozhassanak. Biztosak vagyunk benne, hogy egy-egy nyáreste szabadságának élménye csillapítani fogja a tapintható kulturális éhséget.

Mert a kultúra előbb vagy utóbb utat talál a közönségéhez. 

Így lesz ez idén nyáron is, Pest megye legnagyobb szabadtéri művészeti fesztiválján – Veresegyházon, 18 nyárestén át, a Mézesvölgyben.

A fesztivált egy közismert musical premierjével nyitják meg július 3-án, szombat este.

Tasnádi Csaba a Pedro Almodóvar ismert filmjéből készült musicalt állítja színpadra Nők az idegösszeomlás szélén címmel. (Főszereplők: Sári Évi / Nádasi Veronika, Buch Tibor, Fésűs Nelly / Janza Kata.)

Nem maradhatnak ki a fesztivál programjai közül a Veres 1 Színház népszerű kőszínházi vígjátékai, bohózatai sem: az Acélmagnóliák, a Pletykafészek, az Anconai szerelmesek, a Csoportterápia és a Rövidzárlat (Black Comedy).

A Pannon Várszínház társulata újra ellátogat a Mézesvölgybe, a korábbi évek sikerei után idén is felhőtlen szórakozást ígérnek az emblematikussá vált, világhírű dalokkal megtűzdelt előadáson. (Hair – július 14.).

A budapesti Játékszín népszerű vígjátéka, a Menopauza négy igazi díva előadásában (Hernádi Judit, Szulák Andrea, Tóth Enikő, Náray Erika) július 17-én ígér felhőtlen kacagást és jókedvet a csajos tematika elkötelezettjeinek.

Jó hír Bödőcs Tibor humorista rajongóinak:

a Meg se kínáltak című kocsmaáriáját Thuróczy Szabolcs előadásában július 24-én láthatják.

Július 30-án a Veres 1 Színház második premierjét tartja a Mézesvölgyi Nyáron. A társulat a Bohumil Hrabal népszerű regényéből készült Sörgyári capricciot mutatja be Földes Eszter, Kerekes József, Mohai Tamás, Janik László, Zorgel Enikő, Pál Tamás főszereplésével.

A hónap utolsó napján a Győri Nemzeti Színház művészei is elhozzák a humort a Primadonnák című bohózattal Simon Kornél rendezésében. (Főszerepben Nagy Balázs és Járai Máté.)

Kern András több alkalommal lépett már színpadra a fesztiválon. Augusztus 11-én az Orlai Produkció vendégjátékaként ismét Hernádi Judittal láthatjuk a Válaszfalak című vígjátékban.

A gyermekes családokra is gondoltak a fesztivál szervezői:

a Veres 1 Színház produkcióját, az Oz, a csodák csodája című zenés családi mesejátékot július 9-én és augusztus 4-én tekinthetik meg. Ezen kívül egy másik zenés mesejáték is várja a gyerekeket: a Kovács Róbert vezette Görbetükör társulat előadásában augusztus 23-án A kiskakas gyémánt félkrajcárja.

Júliusban és augusztusban 1-1 zenei élménnyel is gazdagodhatnak azok, akik ellátogatnak Veresegyházra.

Július 19-én igazi beat legendáknak tapsolhat a közönség: Presser Gábort és Karácsony Jánost a Csík Zenekarral láthatják egy vadonatúj zenei fúzióban A Dal a Miénk című koncertjükön, melynek vendége Kovács Kati lesz, augusztus 7-én pedig új dalokat is bemutat a Tarján Zsófi vezette Honeybeast.

A Mézesvölgyi Nyár zárásaként a Nők az idegösszeomlás szélén című musicalt tekintheti meg a közönség még egyszer augusztus 28-án.

A rendezvénysorozat szervezői méltó kivitelben, nívós közönségkomforttal, 1400 fős nézőtéren várják a közönséget, ahol már az is egyedi couleur locale-t ad a fesztiválnak, hogy a hostess-szolgálatot a Veresegyházi Asszonykórus népviseletébe öltözött hagyományőrzők látják el.

MÉZESVÖLGYI NYÁR 2021 – PROGRAMOK

1. Nők az idegösszeomlás szélén július 3.
2. Oz, a csodák csodája július 9.
3. Acélmagnóliák július 10.
4. Hair július 14.
5. Menopauza július 17.
6. A Dal a Miénk – Csík Zenekar és az LGT dalok, Presser Gábor, Karácsony János július 19.
7. Pletykafészek július 21.
8. Meg se kínáltak július 24.
9. Sörgyári capriccio július 30.
10. Primadonnák július 31.
11. Oz, a csodák csodája augusztus 4.
12. Csoportterápia augusztus 6.
13. Honeybeast augusztus 7.
14. Válaszfalak augusztus 11.
15. Anconai szerelmesek augusztus 13.
16. A kiskakas gyémánt félkrajcárja augusztus 23.
17. Rövidzárlat (Black Comedy) augusztus 25.
18. Nők az idegösszeomlás szélén augusztus 28.

További információk megtalálhatóak a Mézesvölgyi Nyár honlapján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló